Bijtellingscategorieën in 2016 aangescherpt

Rijdt u in een zuinige (bestel)auto van de zaak? In dat geval heeft u een bijtelling wegens het privégebruik van 0%, 4%, 7%, 14% of 20%, afhankelijk van de CO2-uitstoot van uw (bestel)auto.

Dat blijft zo tot 2016. Dan worden de bijtellingscategorieën aangescherpt. Het 0%-tarief komt te vervallen. De eerste categorie met een 4%-bijtelling geldt dan voor de elektrische (bestel)auto. De tweede categorie met een 15%-bijtelling gaat gelden voor de (bestel)auto met een CO2-uitstoot tot 50 gram per kilometer (de hybride auto’s). De derde categorie met een 21%-bijtelling geldt dan voor een (bestel)auto met een CO2-uitstoot van meer dan 50 maar niet meer dan 106 gram per kilometer. De 25%-bijtelling geldt dan voor de auto’s met een CO2-uitstoot van meer dan 106 gram per kilometer.

Tip

Er is een overgangsregeling getroffen. De ter beschikking gestelde (bestel)auto’s waarvan het kenteken voor het eerst op naam is gesteld vóór 1 januari 2016 behouden gedurende maximaal 60 maanden het huidige (lagere) bijtellingspercentage. Het kan dus aantrekkelijk zijn nog dit jaar een nieuwe zuinige auto te bestellen, zodat u nog maximaal 60 maanden kunt profiteren van de huidige lagere bijtellingscategorieën.